Pedrolo us necessita. Sí, sí, a vosaltres, professores i professors que impartiu classes a Catalunya i arreu del món. Només cal que us interessin conceptes com la utilització de noves tecnologies per a la recuperació de la memòria històrica i l’aprenentatge de llengües. I si us agrada Manuel de Pedrolo, encara millor.
Pedrolo Digital és un projecte de “groupsourcing” que vol digitalitzar l’obra completa de Manuel de Pedrolo i situar-la a l’espai literari català de mitjans del segle XX. Adreçat a centres educatius dins i fora del domini lingüístic –ja es tracti d’escoles, instituts, universitats o altres institucions on la llengua catalana hi sigui present– aquest projecte està pensat per a grups d’estudiants a partir de 4t d’ESO en endavant, i introdueix conceptes com l’OCR (reconeixement òptic de caràcters), el llenguatge XML i la geografia digital.
Tot i que en principi Pedrolo Digital pot semblar adreçat només a professor@s de llengua i literatura catalanes, els docents d’assignatures de tot tipus estan convidats a participar-hi. El projecte vol situar-se en un àmbit multidisciplinari, i per això connecta amb temes tan diversos com la geografia, la història, la tecnologia, la literatura i les ciències socials entre d’altres.
Dirigit des de la University College Cork, a Irlanda, Pedrolo Digital vol ser també un punt de trobada entre l’educació secundària i el món acadèmic, i actuar com a enllaç entre aquests dos universos que molt sovint no es comprenen l’un a l’altre.
Si voleu conèixer aquest projecte amb més detall, visiteu la pàgina oficial a www.pedrolodigital.cat després de veure aquest vídeo introductori.
Pedrolo Digital vol donar les gràcies a la Fundació Pedrolo pel seu suport, al govern d’Irlanda per la concessió de la beca que fa possible aquest projecte, i a l’artista Mariona Millà, pel seu vistiplau abans de dissenyar el logotip del projecte, basat en una de les seves pintures.