Pedrolo Needs You!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someonePin on PinterestShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUponShare on Google+

Pedrolo us necessita. Sí, sí, a vosaltres, professores i professors que impartiu classes a Catalunya i arreu del món. Només cal que us interessin conceptes com la utilització de noves tecnologies per a la recuperació de la memòria històrica i l’aprenentatge de llengües. I si us agrada Manuel de Pedrolo, encara millor.

Pedrolo Digital és un projecte de “groupsourcing” que vol digitalitzar l’obra completa de Manuel de Pedrolo i situar-la a l’espai literari català de mitjans del segle XX. Adreçat a centres educatius dins i fora del domini lingüístic –ja es tracti d’escoles, instituts, universitats o altres institucions on la llengua catalana hi sigui present– aquest projecte està pensat per a grups d’estudiants a partir de 4t d’ESO en endavant, i introdueix conceptes com l’OCR (reconeixement òptic de caràcters), el llenguatge XML i la geografia digital.

Tot i que en principi Pedrolo Digital pot semblar adreçat només a professor@s de llengua i literatura catalanes, els docents d’assignatures de tot tipus estan convidats a participar-hi. El projecte vol situar-se en un àmbit multidisciplinari, i per això connecta amb temes tan diversos com la geografia, la història, la tecnologia, la literatura i les ciències socials entre d’altres.

Dirigit des de la University College Cork, a Irlanda, Pedrolo Digital vol ser també un punt de trobada entre l’educació secundària i el món acadèmic, i actuar com a enllaç entre aquests dos universos que molt sovint no es comprenen l’un a l’altre.

Si voleu conèixer aquest projecte amb més detall, visiteu la pàgina oficial a www.pedrolodigital.cat després de veure aquest vídeo introductori.


Pedrolo Digital vol donar les gràcies a la Fundació Pedrolo pel seu suport, al govern d’Irlanda per la concessió de la beca que fa possible aquest projecte, i a l’artista Mariona Millà, pel seu vistiplau abans de dissenyar el logotip del projecte, basat en una de les seves pintures.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInEmail this to someonePin on PinterestShare on TumblrShare on RedditShare on StumbleUponShare on Google+

Leave a Comment